8. Green Town Jazz Fest

Pretražite sajt

Za Osmi Green town jazz fest su organizatori pripremili novi, vrlo interesantan program o kome će ljubitelji jazza sigurno dugo pričati.
Program će biti otvoren u Galeriji Kulturnog centra izložbom “Fusion” fotografa Branka Maleševića i slikara Branislava Suvajdžića, iskrenih ljubitelja jazz umetnosti.

U bašti Bowling centra Bowlingstones na osmom festu prvi nastupaju Kamerni Tamburaški orkestar muzičke škole “Petar Konjević” sa dirigentom Djurom Parčetićem na čelu a izvodiće laku klasiku, savremene jazz kompozicije i filmsku muziku čime će dokazati da tambura može sve.

Nakon njih planiran je nastup Istria Vojvodina, kvartet Grubušić, Grabec koji će pored jazz standarda predstaviti i autorsku muziku. I onda nešta potpuno neobičajeno za jazz fest: Drum Summit gde profesor Miroslav Karlovič i učenik Petar Radmilović kao bubnjari predvode jazz bend.

Drugog dana mladi ali već afirmisani Long Play će predstaviti deo svoje autorske muzike i svetske jazz standard ojačani gostom iz Beča Mras Werner – bubanj. Nakon njih ksilofonista Miloš Branisavljevic kvartet+1 će prvi put u Somboru svirati svoju autorsku muziku.
Spona Beča, NovogSada i Sombora je doprinela da uz pomoć Nevene Reljin Somborskoj publici budu predstavljene retko izvodjene jazz kompozicije u okviru Wien – Novi Sad Connection.