Izvođači

Pretražite sajt

Register

Sastav je oformljen 2. februara 2012. godine u Temišvaru (Rumunija) kao trio u sastavu: Teodor Pop - klavir, klavijature, Mihai Moldoveanu - bas gitara i Szabo Csongor - Zsolt - bubanj.

Muzika koju izvode je energična kombinacija džeza i roka uz dodatke bluza, latina i fanka. Osvojili su Newcomer Award 2013. godine na "Muzza" fondaciji u Bukureštu, a 2016. godine dobili Temisoara Jazz Award kao najbolji džez sastav u Rumuniji te godine.

The Hat Matters je somborski džez kvartet, osnovan 2013. godine. Članovi benda su Siniša Kelić (gitara) ,Rafael Juhas (klavijature), Robert Sič (kontrabas), i Siniša Karalić (bubnjevi).

Pored mnogobrojnih kvalitetnih svirki, bend je poznat i po svom originalnom i zanimljivom konceptu zvanom Jazzbuka, svirka koja uključuje goste, instrumentaliste ili pevače, ali i džez edukaciju. Na ovogodišnjem Green Town Jazz festivalu bend nastupa sa Milenom Jančurić.

Sastav čine četiri školovana, mlada džez muzičara iz Subotice, Novog Sada, Zaječara i Vranja koji su se sastali kako bi na uzbudljiv i energičan način, karakterističan za mlade umetnike pune energije, svirali džez muziku klasičnog formata baziranog na bee-bop stilu.

Sastav čine Denis Nikičić - gitara, Bojan Cvetković - klavir, Dimitrije Mojsijević - bubanj i Ivan Stanković - kontrabas.

Vokalna solistkinja Nevena Reljin iz Novog Sada je posle završene akademije svoje muzičko interesovanje usmerila ka džezu i latino muzici.

Sarađivala je sa mnogim eminentnim muzičarima mlađe generacije u zemlji i inostranstvu, a posle pet godina od svog prvog nastupa na somborskom festivalu, prezentovaće novi program u saradnji sa sastavom ADO ADO uz gostovanje Srđana Stevića na bas gitari.

Sastav ADO ADO je nastao u Beču (Austrija) 1993. godine, što je skraćenica od An der Oberen Alten Donau - Na gornjem starom Dunavu gde se orkestar prvi put sastao.

Posle duže pauze, muzičari će se ponovo okupiti i svirati na Green Town Jazz Festu u Somboru, i izvesti numere sa svog jedinog snimljenog albuma za Extra Plate u Beču.

Muzička škola „Petar Konjović“ Sombor

Orkestar muzičke škole „Petar Konjović“ pod imenom „Amadeus“ osnovan je 2007. godine. Osnivač i prvi dirigent bila je prof. Tereza Žili koju su nasledili najpre prof. Gregor Zagorc, a potom Mirjana Mešinkovski, Mirko Pregun, i sada, prof. Mina Bošnjak.

Orekstar je imao veliki broj nastupa u Somboru, a najveći uspeh ostvario je 2011. godine, kada je pod vođstvom Gregora Zagorca osvojio prvo mesto na Evropskom festivalu mladih u Nerpeltu, Belgija. Orkestar čine učenici muzičke škole, različitog uzrasta, kako niže, tako i srednje.