Drumm Summit

Pretražite sajt

Miroslav Karlović

redovni profesor za užu umetničku oblast Udaraljke

Magistriirao je na odseku za džez udaraljke na Muzičkoj akademiji u Gracu 1980.godine. Od tada do danas je sarađivao sa mnogim domaćim i međunarodnim ansamblima u oblasti džeza, klasične i savremene muzike ( Ansambl T. Janše, I. Švagera, A. Dujina, M. Petrovića, V. Maričića, Elite Jazzcal; džez orkestra RTS – RTV Beograda, RTV Zagreba, Novog Sada, Ljubljane, Sarajeva i Budimpešte; Beogradska filharmonija, Simfonijski orkestar Ostrave, Gudački orkestar »Dušan Skovran« … ).

Diskografija: Pattern T. Janše,Wake up and jazzy grupe Jazzy, Paganska trilogija V. Maričića, Jazzical; dela I. Žebeljan – ZORA D, SKOMRAŠKA IGRA, KONJI SVETOG MARKA I PIKARSKE SCENE ( u prva tri dela napravio je redakciju deonice za udaraljke). Radio je kao profesor na odsecima za džez udaraljke u Muzičkoj školi »Kornelije Stanković« u Beogradu, a od 1994. godine do danas radi kao profesor na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Stalni je predavač na Summer Jazz Academy. Letnjoj džez akademiji Novi Sad – Dortmund, od 2010, kada je osnovana kao aktivnost Kulturnog centra Novog Sada.

PETAR RADMILOVIĆ

Jedan od najvrsnijih Srpskih bubnjara,jazzer a u dusi roker od 1994. je stalni član čuvenog RTS-ovog Big Benda. Neka od imena sa kojima je sarađivao: Duško Gojković, Bora Roković, Stjepko Gut, Mile Pavlović, Mića Marković, Vlada Maričić, Diane Shuur, Vito Giordano, Don Menza, Ack van Royen, Peter Herbotzheimer, Les McCann, Wilson de Oliveira, Shawn Monteiro, Catrine Finch, Nigel Kennedy, Eddie Henderson, Vic Vogel, Jessie Davis. Publici u Srbiji i na Balkanu poznat je kao dugogodišnji bubnjar Đorđa Balaševića.

Snimio je preko 50 studijskih albuma i više stotina snimaka za Radio Beograd. Zbog svog virtuoznog stila, stekao je nadimak "Pera Zver".

Promoter je brendova Zilđan i Mapex.