Miloš Branisavljević Kvartet

Pretražite sajt

Miloš Branisavljević rodjen je 6. aprila 1992. godine u Beogradu. Kao puni stipendista završio je studije na Berkliju, na odseku za bubnjeve i kompoziciju. Saradjivao je sa uticajnim muzičarima u različitim stilovima. U Srbiji nastupa sa Beogradskom Filharmonijom, Simfonijskim Orkestrom RTS-a, Operom Narodnog Pozorišta, Big Bendom RTS-a. U Bostonu je dobio nagradu za najaktivnijeg bubnjara i učestvovao je u velikim svetskim projektima kao što suZildjian Mega Drum Project i koncert saDream Theaterom u Boston Opera House-u.

Saradjivao je sa Jazz Legendom Phil Wilson-om za čiji je bend nastupao kaobubnjar i vibrafonista za koga je takodjepisao aranžmane. Početkom septembra 2015. godine se preselio u Njujork nastavivši da gradi svoju muzičku karijeru. Svirao je u raznim poznatim jazz i blues klubovima i koncertnim salama širom istočne obale, od kojih se izdvajaju nastupi u Nublu, BB King-u, Metropolitan Room-u iSymphony Hall-u.

Miloš je radio kao aranžeri orkestrator za lokalne njujorške muzičare, takodje je dirigovao crkvenim horom Sveti Sava u Njujorku. Miloš se priključio orkestru “Ujedinjenih Nacija” 2015. godine, gde je postao šef udaračke sekcije. Kao gostujući izvodjac snimao je sa raznim orkestrima i bendovima: Johnny Young(Stellar Dogs), Johnah Francesse Big Band, Lin BIviano jazz band, Silent Film Orchestra, Victor Mirallas, Greg Hopkins Concert Jazz Orchestra i Phil Wilson Rainbow Big Band. U aprilu mesecu 2016. godine učestvovao je naSvetskom danu Jazz-a u Vašingtonu uz sva najveća svetska jazz imena današnjice.

Miloš je osnivač“Miloš Branisavljević Quartet-a”, kao prvi jazz vibrafonista i lider jednog benda u Srbiji, za koji aranžira i komponuje muziku. Takodje je jedan od osnivača njujorškog benda “V3” sa klavijaturistom i liderom Vladanom Mijatovićem i basistom Akoš Forgacsem sa kojima je snimio albumFolk Legacy. Album se nalazi u prodaji od juna 2017. godine. Snimljen je u “Peter Karl” studiju iz Njujorka. Uz članove benda “V3” kao gost se pojavljuje i svetski poznati klarinetistaIsmail Lumanovski.